PLANTEFARGING
PLANTEFARGING PÅ NYTT - 4 KURS

Lofoten Vikinglag med Nille Glæsel i samarbeide med rags productions har gleden av å tilby 4 kurs i plantefarging  på Vestvågøya på forsommeren og høsten 2011.

Kursene tar for seg tradisjonell plantefarging, farging med mer eksotiske og ukjente emner, farging av løsull, garn, stoffer og klær, samt ikatfarging. Vi benytter kjente oppskrifter, men vi også forsøke oss på fremgangsmåter beskrevet i gamle bøker. Primært vil fokus være på ullmateriale, men vi vil også gå inn på silke, lin og bomull. Teori vil innbefatte materialkunnskap, kunnskap om fargeemner, enkel kjemi og litt historikk. Plukking av lokale fargeemner. Innføring i enkel brikkevev. Siste del vil omfatte plantefarging og redesign av klær.

IMG_0685

Kursene passer for øvede og helt nybegynnere. Det er flott om folk med erfaring deltar og deler sin kunnskap. Det vil være rom for mye eksperimentering og egenstyring.

Plantefarging er et bredt fagområde, som strekker seg vidt både historisk, geografisk og i botanikkens verden. Gjennom å bruke ulike kjemiske tilsetninger oppnår man store fargevariasjoner og uttrykk. Kombinasjonsmulighetene er store!
Kursrekken er støttet av Kvinnemillionen, Nordland Fylkeskommune. Støtten til materialer og utstyr gir kursdeltagerne et raust utgangspunkt og store muligheter for læring og utprøving. Deltagerne lager egen fargebok med oppskrifter og fargeprøver underveis.
Sosialt samvær og utveksling av undring og erfaring er viktig.

100 cochineal

Kursholdere er Nille Glæsel og Ragnhild Lie.
Nille Glæsel, spesialist i vikingdrakter. Forfatter og utgiver av draktboka Viking, utgitt 2010. Glæsel praktiserer plantefarging som en naturlig del av sin produksjon av rekonstruerte historiske drakter med ulike snitt og dekor. http://www.vikingdrakt.no/

IMG_1632


Ragnhild Lie, utdannet med hovedfag fra tekstil ved Kunsthøyskolen i Bergen i tillegg årsenhet i billedvev ved Statens Lærerhøyskole i Forming, med tilhørende undervisningskompetanse i plantefarging og spinning som spesialisering.
Lie driver egen redesignvirksomhet og annet profesjonelt teater, kunst og -kulturarbeide.

VELKOMMEN TIL ALLE ELLER NOEN AV DISSE 4 KURSENE !

20.- 22. mai 2011

Introduksjon
Beising og etterbehandling
Røde farger
Ull og Silke

3.- 5.juni 2011
Blå og blandede farger
Ikatfarging
Bomull

7.- 9 .oktober
Gule, grønne og brun/grå farger, selvplukkede lokale emner
Lin, garn, og stoff
Brikkevev

14 .- 16 .oktober
Farging av klær
Innføring i redesign
Overlockmaskin
Egen kobling av farge, materiale, teknikk og sammenføyning til nytt produkt.

IMG_0465

Tider : Fredag 17-21, Lørdag 11-16, Søndag 11-16
Sted : kommer snart!

Deltageravgift pr kurs: 600.-
Deltagelse på alle 4 kurs : 2000.-

Påmelding til
ra.lie@online.no
Påmeldingsfrist: kurs 20.mai har frist 13.mai, de andre kurs : 3 uker før kursstart

Dem som deltar i 3 eller flere kurs mottar boken
”The complete guide to natural dyeing”
Boken kan også kjøpes på kurset.

natural dyeing